Feed on
Posts
Comments

Časopis “Ekonomska diplomatija” bavi se novim konceptom međunarodne ekonomske saradnje, ali i vezom između ekonomske diplomatije i privrede. Istovremeno, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za štampu, časopis je i informator i svojevrsni orijentir u realizaciji internacionalnih poslovnih operacija. Časopis je namenjen generalnom menadžmentu domaćih i stranih kompanija i ličnostima koje učestvuju u ekonomsko-diplomatskom lancu odlučivanja. Popunio je određenu prazninu na ovom sektoru i naišao na plodno tle i veliko interesovanje, o čemu svedoči rast tiraža, kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona – medju privrednicima, bankarima, asocijacijama privrede, naučnim i državnim institucijama koje se bave međunarodnom ekonomskom saradnjom.

O ulozi i značaju ekonomske diplomatije u međunarodnim odnosima novinari domaćih i inostranih medija danas su razgovarali sa glavnim i odgovornim urednikom časopisa “Ekonomska dilomatija”, prof. dr Miroslavom Raičevićem i prof. dr Budimirom Lazovićem, predsednikom Redakcionog odbora ovog časopisa, koji je time obeležio godišnjicu svog javljanja i delovanja na domaćoj, ali i regionalnoj medijskoj i biznis sceni.

“Ekonomska diplomatija” izlazi dvomesečno, na srpskom i engleskom jeziku, a autori tekstova su eminentne ličnosti iz sveta nauke, struke, diplomatije i privrede.

Comments RSS

Leave a Reply